Sain veljeltäni 'tonni täyteen' -haasteen vuoden ensimmäisen viikon lopulla. Muutama lenkki oli tullut tehtyä jo ensimmäisellä viikolla, mutta niitä en ole laskenut tähän mukaan.

Yksi hyvä syy haasteen vastaanottamiselle oli se, että viime vuoden epämääräisten juoksentelujen jälkeen tuntuu järkevältä kirjata ylös mitä on juossut - ja miten. Tonni on mielestäni optimistinen mutta realistinen tavoite pelkästään juostenkin. Haaste on mielekäs siksi, että en ole kovin pitkäpinnainen. Haaste, julkinen paine tai muu kannustin motivoi mukavasti liikkeelle. Tosin yhdeksän kuukauden säännöllinen lenkkeily epäsäännöllisten kausien jälkeen on sekin osoittanut tehonsa.

Tässä vaiheessa vuotta kesän tavoitteiksi olen suunnitellut osallistumista yhteen lyhyempään juoksuun (alle kymppi), yhteen puolimaratoniin, Pirkan Hölkkään ja mahdollisesti yhteen pidempään juoksuun. Hulluissa haaveissa siintää siis viidenkympin tai kuuden tunnin kisa, jos jalat kestää. Viime syksynä intensiivisen juoksurupeaman jälkeen oikea jalkapöytä antoi periksi, viime kuukaudet on käytetty kuntoutumiseen.